Oneindige Horizon

Omdat ik het wil!

Workshopthema's, Inspiratie & Sparringsessies


Totaalpakket: Wie ben ik en wat wil ik? 

Kies uit onderstaande mogelijkheden 5 workshops en creëer jouw eigen totaalpakket.

Wens/Droom.
Hoe ziet deze eruit? Welk dieper liggend verlangen zit er achter jouw wens/droom? Wat wil je bereiken met jouw wens/droom?

Kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën & uitdagingen.
Tijdens deze workshop gaan we op creatieve wijze ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn, aangevuld met de daarbij behorende valkuilen, allergieën & uitdagingen. Met deze workshop krijg jij inzicht in waar je goed in bent, wat jezelf lastig vindt, wat je lastig vindt aan een ander en waar wellicht daarin jouw uitdaging zit. Mocht je een intern of extern conflict ervaren, dan kan het helpend zijn te weten wat je kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën & uitdagingen zijn om te kunnen kiezen hoe je met het conflict om wilt gaan. Zo zijn er nog een tal van voorbeelden te noemen, waarbij het handig is om je hiervan bewust te zijn. Weet jij deze voorbeelden voor jezelf te benoemen? Welke betekenis heeft het voor jou?  

Kernwaarden.
Welke kernwaarden heb je? Welke invloed hebben jouw kernwaarden op jouw leven en de keuzes die je maakt? Passen deze kernwaarden nog wel bij jou of kom je er misschien wel achter dat jij waarden hebt die jou niet meer passen/niet echt van jou zijn, maar dat jij jezelf deze hebt aangemeten gedurende jouw leven? Met deze workshop krijg je hier meer inzicht in.
Bij deze workshop zal er een visualisatie ontstaan op tafel. Mocht je deze vervolgens nog willen visualiseren op een andere wijze dan mag dat. Mocht je voldoende hebben aan de visualisatie die op tafel ontstaat. Ook goed!

Vuurblusser vs. Innerlijk Vuur.
Zijn er misschien gedragingen, overtuigingen en gedachtes waarmee jij jezelf identificeert? Bijvoorbeeld: Ik ben niet creatief? Ik ben het niet waard? Ik kan het niet? 
Wat doet dat met jou? Wat doet het met jou als je, je hiervan weet los te koppelen en er anders mee om mag gaan. Wat als jezelf er niet meer mee identificeert maar je, je realiseert dat dit slechts een gedraging, overtuiging of gedachte is? 
Heb jij bepaalde verwachtingen, gedachtes, overtuigingen, uitdagingen en allergieën die bij jou voor een intern of extern conflict zorgen? Zijn er kernwaarden en kwaliteiten die wellicht in het verleden jou een goede dienst hebben bewezen, maar die jou nu tegenhouden dat te doen wat je graag zou willen? Wat levert het je op om ze vast te houden? Voel jij dat je er anders mee om mag gaan? Ligt daar een uitdaging? Een allergie? Mogen bepaalde gedragingen, gedachtes, overtuigingen, kernwaarden en kwaliteiten plaats maken voor andere gedragingen, gedachtes, overtuigingen, kernwaarden en kwaliteiten die jou helpen groeien en die jouw innerlijk vuur aanwakkert? Wat doet het als je jouw betekenis eraan mag geven? Krijg hier inzicht in!

Bij deze workshop zijn er verschillende manieren van visualiseren mogelijk. Ontdek vooral wat jou het beste past. 

Gevoelens & Emoties.
Welk gevoel/emotie roept jouw wens/droom op?  Welk gevoel/emotie roepen jouw vuurblussers op? Wat is sterker jouw wens/droom of jouw vuurblussers? Ben jij in staat jouw vuurblussers te herkennen en hierop in te spelen of misschien zelfs wel te doorbreken, waardoor jij de energie/kracht voelt om te gaan staan voor wie jij bent en wat jij wilt?
Bij deze workshop gaan we jouw emoties beeldend maken. Welke energie komt er vrij?

Wens/Droom verwezenlijken.
Is het vervullen van jouw wens/droom in zicht? Of heb jij nog iets nodig om te gaan staan voor wie jij bent en wat jij wilt.

Bovenstaande workshops kunnen ook los gevolgd worden. 
Liever een totaalpakket op maat? Dat kan ook. Laten we in gesprek gaan over wat jij wilt en nodig hebt.

 Overige Thema's

Het speelparadijs
Tijdens deze workshop gaan we terug naar niks moeten, maar mogen. Niet nadenken, maar doen en ervaren! Lukt het jou om hetgeen jij geleerd hebt even te parkeren en gewoon te gaan doen? Wat doet dat met jou? Wat merk je op? Mag het er zijn?

Mijn Positieve Gezondheid
Begin 2023 heb ik de cursus in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid afgerond. Zelf heb ik mogen ervaren wat het voor mij betekent. Wat betekent gezondheid voor jou? In hoeverre heb jij hier invloed op en heb je nog wensen om jouw gezondheid te verbeteren? Mocht je nog wat meer inzicht hierin willen krijgen dan kun je tijdens de workshops eigen thema en wens/droom visualiseren gebruik maken van het instrument levensstuur (beter bekend als het spinnenweb) en de bijbehorende vragenlijsten. Dit instrument kan gebruikt worden om overzicht en inzicht te krijgen op hoe jij jouw gezondheid ervaart op verschillende leefgebieden en of jij nog wensen hebt hierin verandering aan te brengen.
De leefgebieden zijn:
- Lichaamsfuncties.
- Mentaal welbevinden.
- Zingeving.
- Kwaliteit van leven.
- Meedoen.
- Dagelijks functioneren.

Wie staat er achter het stuur van jouw gezondheid? Jij! Toch?

Daarnaast is het mogelijk om workshops Innerlijk Vuurbord maken, te volgen met het thema Mijn Positieve Gezondheid. Hierbij krijg je de mogelijkheid om, na het invullen van het levensstuur, te visualiseren wat voor jou op dat moment belangrijk is omtrent jouw gezondheid. Zo kun je ervoor kiezen om te visualiseren hoe jouw huidige gezondheid eruit ziet en welke wensen je hierin nog hebt om deze te verbeteren of om een cijfer hoger te komen. Bijvoorbeeld bij het invullen van het levensstuur, komt uit bij het leefgebied lichaamsfuncties een 6 en je visualiseert hoe deze naar een 7 te brengen. Jij bepaald op welke leefgebieden jij jouw gezondheid wilt verbeteren.
Gewoon tevreden met je gezondheid? Wellicht vind je het dan toch interessant om eens te onderzoeken wat ervoor nodig is om dit te behouden?

Eigen thema of Intuïtief 
Naast dat er workshops worden gegeven met een specifiek thema is er ook de mogelijkheid om een workshop te volgen op basis van een zelf gekozen thema of op intuïtieve wijze tijdens de workshops "Eigen thema/intuïtieve wijze."

Bovenstaande workshops worden vanaf februari 2024 alleen nog op aanvraag, aangeboden. 
Verdieping van de workshops of workshopalternatief
Inspiratie & Sparringsessies
Heb je de behoefte om naast het volgen van 1 of meerdere workshops, de verdieping in te gaan? Dan mag je mij als sparringpartner & inspirator gebruiken in een 1 uur durend 1 op 1 gesprek. Hierin mag jij mij jouw vragen stellen of mag je zelf aangeven op welke manier jij graag de verdieping in wilt gaan. Dat kan dus ook op creatieve wijze. Het initiatief ligt dus bij jou.
Mocht een hele workshop te lang zijn of wil je graag even proeven aan het (creatief) beeldend bezig zijn, kan een sessie mogelijk ook uitkomst bieden. 

De locatie voor de inspiratie/sparringsessies is in overleg.
Praktische info
Tijdsduur & groepsgrootte
De duur van de workshops zal wisselend zijn naar gelang de groepsgrootte en behoeftes. De tijd die er voor staat bij een groepsgrootte 1 t/m 4 personen inclusief sharing is maximaal 3 uur per workshop en voor 5 of 6 personen inclusief sharing is deze maximaal 4 uur.  
Mocht je graag een workshop willen volgen met meer dan 6 personen, dan is dit in overleg op een externe locatie ook mogelijk. De sharing vervalt dan mogelijk.
Workshops zonder sharing duren voor samenstellingen tot 4 personen maximaal 2,5 uur en vanaf 5 personen maximaal 3 uur.  

Locatie
De basislocatie voor de workshops is in Bergen (L),
Heb je een eigen locatie neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Samenwerken/co-createn
Vind je 1 van de workshops een leuke en/of interessante toevoeging als onderdeel van jouw georganiseerde retraite/(creatieve/bewustzijns) evenement? Neem contact op om kennis te maken en te bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn! 


E-mailen
Bellen