Oneindige Horizon

Omdat ik het wil!

Mijn Ontdekkingsreis

Hallo allemaal,

Ik ben Kim en ik ken mijzelf niet anders dan dat ik van avontuur hou. Dit heeft voor de nodige (interne) conflicten gezorgd, daar ik mijns inziens, vaker dan gemiddeld, de behoefte heb om keuzes te maken die niet alledaags zijn. 

Hoe lastig is het als je een keuze wilt maken die zo zijn consequenties heeft, zowel voor mijzelf als mijn omgeving? Toch is het mij gelukt om de keuzes te maken die bij mij passen. 

Zo ben ik in de lente van 2019 vanuit Den Haag verhuisd naar Nieuw Bergen, een dorpje in Noord-Limburg, vlakbij Nationaal Park de Maasduinen. Toen ik voor het eerst in de Maasduinen liep was ik op slag verliefd. Wat een mooie omgeving! Hier moet ik zijn, hier wil ik zijn! Dit was mijn eerste reactie. Totdat.....dat ene stemmetje, die beperkende gedachte, die overtuiging mij afremde. 

Want wat waren de consequenties? Mijn vrienden en familie woonden in of in de buurt van Den Haag en ik werkte in Den Haag en had ook nog eens een vaste aanstelling. Maar mijn gevoel gaf aan dat ik naar Nieuw Bergen moest verhuizen en de consequenties moest accepteren. Waarom? Omdat ik voelde, dit is wat ik wil! 

Na mijn verhuizing heb ik nog zo'n 2 jaar in Den Haag gewerkt. Maar ook daarin voelde ik dat het niet klopte. Ik had een kantoorbaan en dit voelde niet als iets wat bij mij paste. Ik twijfelde überhaupt aan het feit of werken in loondienst iets was wat ik altijd wilde blijven doen. 

Eigenlijk voelde ik al jaren lang de wens om voor mijzelf te beginnen. Deze wens nam ik jarenlang niet zo serieus doordat (financiële) zekerheid en veiligheid bovenaan mijn kernwaardenlijstje stonden. In mijn hoofd maakte ik plannen om voor mijzelf te beginnen. Echter dit deed ik vanuit de waarden (financiële) zekerheid en veiligheid. Vanuit die waarden had ik bedacht dat het wat makkelijker zou zijn als ik in elk geval een nieuwe werkgever had in de omgeving van Nieuw Bergen. Dat scheelde mij (reis)tijd ten opzichte van mijn werkgever in Den Haag. Deze tijd kon ik dan goed gebruiken om mijn onderneming op te starten. Daarnaast had ik nog geen helder beeld van hoe mijn onderneming eruit moest gaan zien. Kennelijk had ik de overtuiging dat ik dat nodig had, dit eerst helder te hebben om hierin vervolgstappen te nemen. Ik had immers de overtuiging dat je, je oude schoenen niet weggooit voordat je nieuwe hebt. Totdat ik mij ging beseffen dat op blote voeten lopen ook een optie was. Dat was voor mij zo'n perfecte mind switch! Die had ik nodig om verder te komen. Ik hoef helemaal niet precies te weten wat ik ga doen!  Ik mag best even op ontdekkingsreis. Dit zorgde ervoor dat ik in oktober 2021 vertrok bij mijn werkgever in Den Haag zonder dat ik een nieuwe baan had. Ik voelde mij zo vrij als een vogeltje, dat overal naartoe mocht gaan om te ontdekken! Wat een avontuur! Heerlijk voor een avonturier zoals ik! Ik voelde de energie stromen. Ik maakte een keuze dat echt bij mij paste en dat voelde zo goed! 
Tegelijkertijd dacht ik, en wat nu? Ik voelde dat dit het juiste was om te doen, maar ik had geen idee waarin ik iets voor mijzelf wilde beginnen. Help! Paniek! Mijn veiligheid en (financiële) zekerheid is weg!

Nu weet ik het, omdat ik gevoeld heb, mijn intuïtie volg en op ontdekkingsreis ben gegaan (en nog steeds ben), keuzes maak die echt bij mij passen! En deze worden steeds duidelijker en bijgeschaafd. Ik heb geleerd om mijn wensen, dromen en gevoel serieus te nemen en te vertrouwen op dat als ik iets wil ik ervoor moet gaan!

 

Hier ben ik, Kim, eigenaresse van Oneindige Horizon - Omdat ik het wil!


E-mailen
Bellen